Els Dilluns dels Drets Humans

 

 

Nou format, nova localització i nova freqüència del Dilluns dels Drets Humans

Després de més deu anys oferint a Cristianisme i Justícia una sessió mensual sobre qüestions relacionades amb els drets humans i la justícia social, el cicle "Els Dilluns dels Drets Humans", organitzat per Justícia i Pau, Cristianisme i Justícia, Mans Unides, Càritas Diocesana de Barcelona i el Grup de Juristes Roda Ventura, canvia de format, localització i freqüència. La nova edició, que s'inaugura el dilluns 13 de febrer a les 18.30 h, comptarà amb tres sessions (febrer, abril i octubre) que es faran al Centre Cultural La Farinera del Clot (excepte la sessió de l'abril), apostant per una proposta més dinàmica i en format conversa.

La primera sessió, programada pel dilluns 13 de febrer a les 18:30 h: Punitivisme o Justícia Restaurativa?

"Podria semblar que la noció de justícia restaurativa és cada cop més comuna i que s'està fent un lloc en diversos àmbits com el del dret internacional, el penitenciari o el de l'educació, però és realment així? Les darreres reformes del Codi Penal, per exemple, són un reflex de la polarització entre una part de la societat que cada cop demana mesures més punitives per donar resposta als delictes i una altra que cerca transformacions estructurals més profundes. El debat continua ben candent".

Ponents:

  • Lidia Serratussell, cap de l’Àrea de Reparació i Atenció a la Víctima del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya. 
  • Aida C. Rodríguez, directora de Drets Socials i Justícia Restaurativa al Síndic de Greuges de Catalunya.

Moderació:

  • Sonia Calvó, periodista.

La segona sessió, està programada pel dilluns 24 d'abril a les 18:30 h: Debat electoral: Polítiques públiques per a una agenda social a Barcelona

Debat electoral amb motiu de les eleccions municipals del proper 28 de maig de 2023

Ponents pendents de confirmació.

 

Les sessions d'aquest cicle són presencials,  obertes i gratuïtes.  També es poden seguir via streaming en obert

Pots veure les sessions dels cicles anteriors a la llista de reproducció del nostre canal de YouTube