Dues persones estimades ens han deixat

Descansin en pau
En pocs dies hem acomiadat a dos persones estimades de l’equip, dos teòlegs que durant anys han col·laborat i aportat el seu temps i la seva reflexió al nostre centre d’estudis. 

En Francisco Tauste Alcocer (Paco Tauste per nosaltres) va morir l’1 de desembre a l’edat de 77 anys. Portava anys participant activament en el seminari de teologia de Cristianisme i Justícia. Els el que vam conèixer i estimar ens atrevim a dir que era un gran savi i expert en gairebé tot el que tenia a veure amb el pensament. Vam gaudir molt de la seva bondat i el seu coneixement. Capaç de citar els clàssics grecs i llatins, alhora que feia una lligam als els últims textos publicats, tant de filosofia, una de les seves passions, com de teologia. Però, per sobre la seva immensa saviesa -González Faus deia d’ell que era el savi del grup- En Paco destacava per la seva humilitat i el seu cor. Estimava i es feia estimar. 

I el passat divendres 9 de desembre moria el jesuïta Josep Oriol Tuñí Vancells després d’una malaltia que l’ha tingut convalescent els darrers mesos. Oriol Tuñí va ser provincial dels jesuïtes de Catalunya, degà de la Facultat de Teologia, professor fins l’anys passat de l’Institut de Teologia Fonamental. Però sobretot un estudiós apassionat de l’evangeli de Joan, obra a la que va dedicar una bona part de les seves publicacions. A Cristianisme i Justícia va col·laborar en l’àrea de teologia participant activament fins fa uns anys en el seu seminari intern. El 2010 va publicar un quadern EIDES  Vuit dies amb Jesús on recollia la seva proposta per a un recés de 8 dies d’exercicis espirituals. 

Als dos els trobarem a faltar per la seva saviesa, però, sobretot, per la seva gran humanitat. Descansin en pau.