FacebookTwitterYoutubeInstagramTelegram

Els dilluns dels Drets Humans. Accés a l'aigua: dret o negoci?

Lloc: 
Sala d'actes de Cristianisme i Justícia - Roger de Llúria, 13
Data: 
04/03/2019

El 22 de març és el dia mundial de l’aigua. L’accés a l’aigua és un dret fonamental sense el qual la vida ni tan sols és possible. En el context actual de canvi climàtic el cicle de l’aigua es veu seriosament afectat i amb ell també l’activitat econòmica, especialment pel que fa al sector primari del qual depenen centenars de milions de famílies camperoles al món. Hi ha pocs dubtes sobre el fet que l’aigua és ja avui un element essencial de la lluita pel recursos naturals com ho són els recursos energètics. Tampoc la nostra societat no escapa de la contradicció entorn d’un recurs bàsic que sovint és concebut abans com a mercaderia amb la qual especular que no pas com un dret dels ciutadans.

Ponents :

  • Míriam Planas, membre d’Enginyeria sense Fronteres i de la Plataforma Aigua és Vida.
  • Agustí Pérez, professor del departament d’Enginyeria Civil i Ambiental a la UPC. Investigador en àmbits com la gestió de l’aigua i el desenvolupament sostenible.

Moderació :

  • Albert Solé, periodista i professor associat de comunicació audiovisual a la UAB. Director de nombrosos documentals entre els quals “El sueño del agua”.

 

 Dilluns 4 de març, 19h