El 2022 han col·laborat amb nosaltres 7.520 persones.
Comptem amb tu per seguir treballant en una reflexió que doti de sentit i convidi a una acció transformadora. Volem ser 8.000! Col·labora
 

"Gràcies a vosaltres!"

Un agraïment al compromís dels lectors i lectores de Cristianisme i Justícia en temps d'excepcionalitat

La Gemma Campmany és la responsable de secretaria i la persona que s'encarrega d'atendre les consultes que ens arriben de tot el món i dels nostres milers de lectors i lectores. Durant la pandèmia ha seguit atenent el correu i el telèfon, i s'ha emocionat llegint i escoltant els testimonis que li heu fet arribar. Per això vol donar les gràcies en aquest breu escrit. El seu sentiment expressa també el de tot l'equip. Gràcies a vosaltres!

Gemma Campmany. Aquesta pandèmia ha estat per tots nosaltres una experiència estranya, hem estat perduts en un món que s’atura i que no sabem ben bé com serà l’endemà. Alhora aquest temps ens ha convidat a fer una mirada endins i reflexionar sobre com estem actuant. Cap on volem anar? On centrem la nostra atenció?

El ritme accelerat que vivim fa que a vegades no siguem conscients del què és realment primordial i quina és la nostra raó de ser. Sovint comentem que les nostres publicacions arriben a més de 55.000 lectors de tot el món  però potser oblidem que cada lector és una persona amb una història i amb un motiu pel qual ens segueix. 

És per aquesta raó que ens fa il·lusió compartir amb vosaltres la nostra experiència personal a través de la resposta que rebem dels lectors en les seves cartes i trucades. 

D’una banda, tenim lectors que els hem acompanyat al llarg de la seva vida. Sovint ens comenten el bé que els han fet les lectures i com els han convidat a reflexionar amb la família i amics. Aquests comentaris ens fan adonar que els quaderns formen part de la quotidianitat vostra i a la vegada són font de pensament reflexiu per a vosaltres. 

D’altra banda, també rebem l’escalf de lectors d’altres països i ens impressiona quan ens agraeixen la recepció dels quaderns a llocs tan dispersos i llunyans. Tot i la distància, ens feu sentir molt a prop.

Davant la complexitat del moment, ens commou quan ens expliqueu que heu comprat un llibre per llegir-lo a un familiar malalt. Fets com aquest ens ajuden a treballar amb més rigor i compromís que mai cap a vosaltres. Enguany ens hem trobat que, en aquest temps de confinament, les nostres publicacions us han fet companyia i ens heu demanat algun exemplar de més per repartir i donar-los a conèixer. A poc a poc anem teixint una xarxa àmplia de lectors.

Val a dir que en algun cas també ens heu trucat i ens heu dit que un quadern no us ha agradat, o bé que no esteu d’acord amb el contingut o bé que no l’heu entès. Amb molta cordialitat ens dieu que esperareu la propera publicació a veure si l’enteneu millor. Gràcies per la paciència i confiança de dir-nos-ho. 

Ens agradaria tenir present també els lectors que formen part de diversos grups com parròquies i associacions, o residències d’àvies i avis, o bé congregacions religioses. Sovint ens comenteu que a les vostres reunions els quaderns hi són presents i us aporten “aire fresc” a les reflexions. Us estem molt agraïts.  

No voldríem oblidar els lectors més grans quan ens expliquen que gairebé no poden llegir però, tot i així, ens encoratgen a seguir treballant. A la vegada voldríem fer una menció especial als qui recentment ens han deixat, amb ells hem crescut i hem fet la nostra història. 

Tenim un compromís important amb els lectors, d’ells aprenem a fer-ho cada dia millor. Les seves experiències i el seu reconeixement ens empenyen a construir junts un projecte de reflexió i aprofundiment humà i espiritual que creiem és molt convenient. 

És per tot això que volem donar-vos les gràcies, per ser-hi sempre. Volem reconèixer i agrair la vostra fidelitat i compromís amb nosaltres. Gràcies per formar part del nostre projecte i de crear aquesta xarxa d’amics tan extensa!