FacebookTwitterYoutubeInstagramTelegram

Jornada Interreligiosa 2015

La jornada s'inaugurarà amb la conferència “Respecte per l’espiritualitat en el marc dels valors universals”.

El divendres 22 de maig a les 18:00 al saló d’Actes del Centre d’estudis Cristianisme i Justícia (Fundació Lluís Espinal) - Roger de Llùria, 13- 08010 (Barcelona) tindrà lloc la Jornada Interreligiosa 2015 organitzada per la Casa Turca de Barcelona en col·laboració amb el centre d’estudis Cristianisme i Justícia, la Comunitat Israelita de Barcelona y Ponterapia (Musicoteràpia i Sufisme).

El programa de la Jornada està constituït per una conferència (18:00), seguida d’un concert per part del grup Riyazet (20:00)

El títol de la conferència és: “Respecte per l’espiritualitat en el marc dels valors universals”. Per a la mateixa comptarem amb la presencia de Temir Naziri, Director de Programes Culturals de Casa Turca de Madrid, en qualitat de moderador. 

Els ponents serán:
VÍCTOR SÖRENSSEN: Director de la Comunitat Israelita de Barcelona. 
JORDI DELCLÒS: Dr. en Filosofia, músic, musicoterapeuta, docent, escriptor i especialista en sufisme.
JAUME FLAQUER: Responsable de l’Àrea Teològica de Cristianisme i Justícia. Professor a la Facultat de Teologia de Catalunya.

Per finalitzar, el grup Riyazet oferirà un concert que tancarà la Jornada (assistència gratuïta). Fundat l’any 2003, el grup Riyazet està dedicat a la difusió de la música d’arrel turca en les seves variants tradicional, clásisca i sufí. 

En els seus concerts es mostren els següents gèneres musicals: peces folklòriques d’Asia central, peces clàssiques de la música otomana, exemples de l’ús terapèutic de la música de makam tal com la van utilitzar els grans metges del medi orient com Avicena o al-Farabi. Antigues peces de música sufí amb recitació de mantres sufís, i, finalment, el concert acaba amb una mostra de la dansa del Sema (dansa sagrada de la tradició sufí en la qual els ballarins giren sobre si mateixos meditativament al ritme de la música). Tots els integrants del grup interpreten instruments tradicionals antics que s’aprenen a l’escola Ponterapia i que han estat utilitzats des de sempre en la música d’arrel turca i en les sessions de Sema. 

Els assistents podran degustar dolços típics turcs.

Per a més informació i contacte: Pilar Arnáez, Assistent de Direcció - Casa Turca de Barcelona - e-mail:info@casaturcabcn.es - 930131804 (9:00-14:00) - https://www.facebook.com/CasaTurcaBCN -http://casaturcabcn.es/es/