FacebookTwitterYoutubeInstagramTelegram

El 2020 han col·laborat amb nosaltres 9.096 persones.
Aquest 2021 necessitem arribar als 10.000 col·laboradors. Només amb tu seguirem sostenint la nostra activitat. Col·labora amb CJ
 

Les fal·làcies religioses del mercat

76
Quadern
Data de publicació: 
Març 1997

On apareixen les fal·làcies religioses del mercat?: fonamentalisme, dogmatisme, absolutització... idolatria. Parlar d’idolatria és parlar de l’ídol que exigeix sacrificis humans. I els sacrificis humans són el més oposat a la idea del Déu bíblic. Si en les tres primeres pàgines el lector se sentís una mica perdut, que no tingui por i segueixi endavant. Esperem que cada vegada hi anirà entenent més i que, una vegada acabat el quadern, li serà fàcil si vol rellegir aquelles pàgines inicials. En el fons, tot es redueix a la discussió entre:-els qui asseguren que el mercat és, sí, molt eficaç, però no per a tots ni de bon tros,-i els que afirmen que el mercat és eficaç per a tots i que, si de moment sembla exigir veritables sacrificis humans, a la llarga serà bo per a tothom.

Autor/a

Doctor en teologia i màster en ciències socials al Brasil. És un dels primers teòlegs de la teologia de l'alliberament. Ha publicat amb Cristianisme i Justícia "Les fal.làcies religioses del mercat" (quadern 76, abril 1997).

Ajuda'ns a difondre la tasca de Cristianisme i Justícia    Col·labora