El 2022 han col·laborat amb nosaltres 7.564 persones.
Comptem amb tu per seguir treballant en una reflexió que doti de sentit i convidi a una acció transformadora. Volem ser 8.000! Col·labora
 

Les fal·làcies religioses del mercat

76
Quadern
Data de publicació: 
Març 1997

On apareixen les fal·làcies religioses del mercat?: fonamentalisme, dogmatisme, absolutització... idolatria. Parlar d’idolatria és parlar de l’ídol que exigeix sacrificis humans. I els sacrificis humans són el més oposat a la idea del Déu bíblic. Si en les tres primeres pàgines el lector se sentís una mica perdut, que no tingui por i segueixi endavant. Esperem que cada vegada hi anirà entenent més i que, una vegada acabat el quadern, li serà fàcil si vol rellegir aquelles pàgines inicials. En el fons, tot es redueix a la discussió entre:-els qui asseguren que el mercat és, sí, molt eficaç, però no per a tots ni de bon tros,-i els que afirmen que el mercat és eficaç per a tots i que, si de moment sembla exigir veritables sacrificis humans, a la llarga serà bo per a tothom.

Autor/a

Doctor en teologia i màster en ciències socials al Brasil. És un dels primers teòlegs de la teologia de l'alliberament. Ha publicat amb Cristianisme i Justícia "Les fal.làcies religioses del mercat" (quadern 76, abril 1997).

Ajuda'ns a difondre la tasca de Cristianisme i Justícia    Col·labora