Memòria 2022

Un any marcat pel 40è aniversari i la publicació del primer Anuari

Aquest mes de març hem publicat la nostra memòria d'activitats de 2022, un any que va estar marcat pel 40è aniversari del centre, que va tenir com a esdeveniment central, el 10 de juny, una trobada compartida amb companys de centres fe-cultura-justícia de la Companyia de Jesús a Portugal i Itàlia, concretament Francisco Mota sj del Centre Brotéria de Lisboa i Giuseppe Riggio sj d'Aggiornamenti Sociali de Milà. I a la qual es van sumar també les periodistes Montse Santolino i Laura Mor. El diàleg ens va ajudar a reflexionar sobre el paper que juguen avui centres com el nostre i els reptes que ens desafien.

Aquest 2022 Cristianisme i Justícia ha presentat també una novetat important: la publicació del primer Anuari, un nou format en el que volem posar especial atenció al disseny i que recull alguns dels millors continguts treballats pel centre al llarg de l'any.

A més d'aquestes dues fites, hem continuat treballant en les nostres activitats i publicacions habituals, entre elles els 5 quaderns que s'afegeixen a la col·lecció CJ, com sempre combinant temes socials i teològics que ens preocupen, i que en aquesta ocasió s'han dedicat, per exemple, qüestions com el reconeixement de les persones LGTBIQ+ a l'Església, o les conseqüències del malbaratament d'aliments, entre d'altres. De les nostres diferents publicacions, distribuïm més de 37.000 exemplars per tot el món, mentre que a internet sumen més de 50.000 descàrregues anuals.

Cal destacar també un treball menys visible, però que constitueix el motor de l'activitat d'estudi i reflexió del centre, i que duen a terme els seminaris interns i grups de treball. Els actes públics, l'oferta de formació, els articles publicats al bloc i els continguts en xarxes socials completen la intensa activitat que recull la memòria anual i que es pot consultar en aquest enllaç.