El 2022 han col·laborat amb nosaltres 7.506 persones.
Comptem amb tu per seguir treballant en una reflexió que doti de sentit i convidi a una acció transformadora. Volem ser 8.000! Col·labora
 

Pobresa i exclusió social

20
Quadern
Data de publicació: 
Novembre 1987

El que es pretén en aquest quadern no és reproduir simplement les dades i xifres que ens ofereixen els diferents estudis o enquestes sobre la pobresa i marginació en el conjunt d'Espanya o en les diverses comunitats autònomes. El nostre objectiu és intentar respondre a una sèrie de preguntes per poder comprendre tant l’abast de les dades com, sobretot, el sentit interpel·lador que tenen per a la nostra societat i per a la nostra consciència humana i cristiana. En una primera part hem volgut deixar constància de les magnituds més importants i significatives, ja que sense elles seria difícil comprendre les consideracions expressades al llarg de tot el text.

Autor/a

[1929-1994] Jesuïta. Teòleg, sociòleg i escriptor. Membre fundador de Cristianisme i Justícia. Va ser també fundador del moviment Cristians pel Socialisme. Professor a ESADE. Militant de partits d'esquerra durant la dictadura franquista i cofundador del sindicat C.C.O.O. a la comarca del Baix Llobregat. Medalla d'or de la ciutat de Cornellà de Llobregat. Morí el 1994. Va publicar amb Cristianisme i Justícia "Atur, treball, planificació de futur" (quadern 8, abril 1985), "Pobresa i exclusió social" (quadern 20, desembre 1987) i "Projecte de societat en clau d'Utopia" (quadern 27, març 1989).

Ajuda'ns a difondre la tasca de Cristianisme i Justícia    Col·labora