dies
hores
minuts
segons
El 2021 han col·laborat amb nosaltres 8.360 persones.
Comptem amb tu per seguir treballant en una reflexió que doti de sentit i convidi a una acció transformadora. Volem ser 10.000! Col·labora
 

Presentació de la campanya «Conflictes Oblidats»

Cinc conflictes que necessiten ser visibilitzats perquè no caiguin en l'oblit malgrat el silenci dels mitjans i la centralitat temàtica de la pandèmia.

A partir del proper dilluns 31 de maig i durant la setmana vinent, el centre d’estudis Cristianisme i Justícia vol visibilitzar alguns #ConflictesOblidats i publicarà al seu blog cinc articles dedicats al Iemen, Hondures, el Sàhara Occidental, la República Centreafricana i Myanmar.

En el context d’un món on preval la immediatesa, conflictes com aquests s’obliden ràpidament i desapareixen del focus mediàtic. Si això ja era així, ara la covid-19 ha vingut a agreujar el patiment de la població civil d’aquests territoris, alhora que allunyava encara més de l’atenció dels mitjans, centrats en altres qüestions relacionades amb la gestió de la pandèmia.

És per això que Cristianisme i Justícia presenta avui la campanya #ConflictesOblidats que es portarà a terme entre el 31 de maig i el 4 de juny. Es publicaran al Blog CJ cinc articles extensos sobre cinc països immersos en conflictes de llarg recorregut que necessiten ser visibilitzats per no caure en l’oblit malgrat el silenci dels mitjans. 

Els autors són persones que en tenen un coneixement directe. Ismael Moreno Coto, jesuïta d'Hondures i defensor dels drets humans, director de Radio Progreso i del centre comunitari de drets humans ERIC, ens acostarà a la situació del seu país. 

Del Iemen ens en parlarà Pedro Moya, professor universitari, que ha estat parlamentari al Congrés dels Diputats i Secretari General d'Acció Exterior a la Junta d’Andalusia, entre d’altres. Les seves àrees de dedicació han estat especialment la Unió Europea, els països mediterranis, el Magrib i el Pròxim Orient. 

L’article sobre la República Centreafricana el signa Ferran Puig, que ha estat director de l'oficina d'Oxfam en aquest país. Per la seva banda, Albert Giralt, coordinador de la Federació d’Associacions Catalanes Amigues del Poble Sahrauí, analitza la situació al Sàhara Occidental. L’article dedicat a Myanmar no està signat, per garantir la seguretat de l’autor. 

Tots els articles van acompanyats d’informació sobre projectes arrelats al territori i campanyes de denúncia de diverses entitats que treballen per eradicar el conflicte i les contínues violacions de drets humans. La campanya es tancarà amb la publicació d’un quadern de la Col·lecció Virtual que veurà la llum a finals del mes de juny i recollirà tot el material. 

La campanya #ConflictesOblidats es posarà en marxa dilluns 31 de maig al blog de Cristianisme i Justícia.