Presons i societat democràtica

45
Quadern
Data de publicació: 
Març 1992

"Com és que veus la brossa a l'ull del teu germà, i no t'adones de la biga en el teu?" ( Mt 7,3 )Amb aquest extracte de l'Evangeli de Sant Mateu podem iniciar el debat sobre el qual es fonamenta aquest quadern. El sistema penitenciari s'erigeix com un instrument per amagar a aquells que són rebutjats per la societat, i en l'actual procés de desculpabilització, ningú està disposat a ser més flexible amb aquells que acaben entre reixes. No obstant això, aquest quadern ens farà reflexionar sobre si els que seguim condemnant no són moltes vegades els que mereixerien ser cridats víctimes més que veritables culpables.

Autor/a

Jesuïta. Membre de l’Àrea Teològica de Cristianisme i Justícia . Entre les seves obres, cal esmentar La humanidad nueva. Ensayo  de cristología  (1974); Acceso a Jesús (1979) o Proyecto de hermano, Visión creyente del hombre (1989). Els seus darrers llibres son El rostro humano de Dios (2008), Otro mundo es posible... desde Jesús (2009) i Herejías del catolicismo actual (2013). Cristianisme i Justícia ha reeditat recentment (2018) la seva obra Vicarios de Cristo: los pobresÉs autor de nombrosos quaderns publicats en aquesta col·lecció. 

Filla de la Caritat, col·labora  en el “Secretariat de Pastoral Penitenciària”, té experiència de més de 20 anys en la pastoral penitenciària. Ha publicat amb Cristianisme i Justícia " Presons i societat democràtica" (quadern 45, abril 1992).

Ajuda'ns a difondre la tasca de Cristianisme i Justícia    Col·labora