FacebookTwitterYoutubeInstagramTelegram

dies
hores
minuts
segons
Ja som 8.452 col·laboradors!
Necessitem ser 10.000 abans d'acabar l'any. Només amb tu seguirem sostenint la nostra activitat. Col·labora amb CJ
 

Refer la vida. Divorci, acollida i comunió

192
Quadern
Data de publicació: 
Desembre 2014

Quatre teòlegs a partir de diferents arguments bíblics, teològics i eclesiològics, conflueixen cap a la necessitat d’una aplicació del principi de misericòrdia en el cas dels divorciats tornats a casar que, sense treure pes al valor de la indissolubilitat matrimonial, doni a l’acollida i a la comunió una major centralitat.

Autor/a

Andrés Torres Queiruga, sacerdot gallec nascut el 1940 a Aguiño (Ribeira, A Coruña), és doctor en Filosofia i Teologia. Va estudiar al Seminari de Santiago de Compostela i a la Universitat de Comillas. A Roma i Alemanya va estar treballant en la seva tesi doctoral sobre el teòleg Amor Ruibal. És professor a l’Institut Teològic Compostel·là i a la Universitat de Santiago de Compostel·la. És membre de la Reial Acadèmia Gallega des de 1980 i del Consell de la Cultura Gallega i ha estat fundador i director de la revista Encrucillada.A Cristianisme i Justícia va realitzar la ponència inaugural del curs 2014-15 i ha participat en l'elaboració del Quadern CJ núm. 192 "Refer la vida. Divorci, acollida i comunió".

Jesuïta. Membre de l’Àrea Teològica de Cristianisme i Justícia . Entre les seves obres, cal esmentar La humanidad nueva. Ensayo  de cristología  (1974); Acceso a Jesús (1979); Clamor del Reino (1982) o Proyecto de hermano, Visión creyente del hombre (1989). Els seus darrers llibres son El rostro humano de Dios (2008), Otro mundo es posible... desde Jesús (2009) i Herejías del catolicismo actual (2013). Autor de nombrosos quaderns de Cristianisme i Justícia.

Doctor en teologia. Professor a la Facultat de Teologia de Vitoria i a l’Institut Superior de Ciències Religioses de Sant Sebastià. Coordinador de l’equip pastoral de Basauri (Bizkaia). Ha publicat amb Cristianisme i Justícia " La cristologia de Joseph Ratzinger-Benet XVI" (quadern 158, gener 2009).

Jesuïta. Teòleg i professor de Nou Testament a la Facultat de Teologia de Catalunya i a la UCA de San Salvador. Ha escrit per a Cristianisme i Justícia “Resistència i esperança cristianes en un món injust” (quadern 165, febrer 2010),  “Què passa a l'Església?” (quadern 153, abril 2008) i “Jesús, Judes, Da Vinci...” (quadern 142, agost 2006). 

Ajuda'ns a difondre la tasca de Cristianisme i Justícia    Col·labora