Refer la vida. Divorci, acollida i comunió

192
Quadern
Data de publicació: 
Desembre 2014

Quatre teòlegs a partir de diferents arguments bíblics, teològics i eclesiològics, conflueixen cap a la necessitat d’una aplicació del principi de misericòrdia en el cas dels divorciats tornats a casar que, sense treure pes al valor de la indissolubilitat matrimonial, doni a l’acollida i a la comunió una major centralitat.

Autor/a

Andrés Torres Queiruga, sacerdot gallec nascut el 1940 a Aguiño (Ribeira, A Coruña), és doctor en Filosofia i Teologia. Va estudiar al Seminari de Santiago de Compostela i a la Universitat de Comillas. A Roma i Alemanya va estar treballant en la seva tesi doctoral sobre el teòleg Amor Ruibal. És professor a l’Institut Teològic Compostel·là i a la Universitat de Santiago de Compostel·la. És membre de la Reial Acadèmia Gallega des de 1980 i del Consell de la Cultura Gallega i ha estat fundador i director de la revista Encrucillada.A Cristianisme i Justícia va realitzar la ponència inaugural del curs 2014-15 i ha participat en l'elaboració del Quadern CJ núm. 192 "Refer la vida. Divorci, acollida i comunió".

Jesuïta. Membre de l’Àrea Teològica de Cristianisme i Justícia . Entre les seves obres, cal esmentar La humanidad nueva. Ensayo  de cristología  (1974); Acceso a Jesús (1979) o Proyecto de hermano, Visión creyente del hombre (1989). Els seus darrers llibres son El rostro humano de Dios (2008), Otro mundo es posible... desde Jesús (2009) i Herejías del catolicismo actual (2013). Cristianisme i Justícia ha reeditat recentment (2018) la seva obra Vicarios de Cristo: los pobresÉs autor de nombrosos quaderns publicats en aquesta col·lecció. 

Catedràtic emèrit a la Facultat de Teologia de Vitoria-Gasteiz i auxiliar de l'equip de pastoral de la Unitat Pastoral San Fausto de Basauri (Bizkaia). Membre de l'àrea teològica de Cristianisme i Justícia. 

Jesuïta. Teòleg i professor de Nou Testament a la Facultat de Teologia de Catalunya i a la UCA de San Salvador. Ha escrit per a Cristianisme i Justícia “Resistència i esperança cristianes en un món injust” (quadern 165, febrer 2010),  “Què passa a l'Església?” (quadern 153, abril 2008) i “Jesús, Judes, Da Vinci...” (quadern 142, agost 2006). 

Ajuda'ns a difondre la tasca de Cristianisme i Justícia    Col·labora