Sierra Leona. Petits signes d'esperança després de la guerra

160
Papers
Data de publicació: 
Novembre 2005

Balanç de la situació a Sierra Leone després d’11 anys de guerra. Pobresa, corrupció i mal govern, juntament amb l’explotació de diamants, com a causes i la greu situació dels nens soldats com a conseqüència. Nens i nenes maltractats i violats, acabant com carn de canó als fronts. Els javerians han fet una tasca ingent amb ells, intentant recuperar-los com a persones, unes vegades amb més èxit que d’altres. Impressionant la capacitat de perdó i d’acollida de moltes famílies del país.  

Autor/a

Llicenciat en Dret per la Universitat Autònoma de Madrid i Màster en Drets Humans i resolució de conflictes per la Long Island University de Nova York.

El 1992 arriba a Serra Lleona, on durant dues dècades dirigeix programes de drets humans, rehabilitació i reinserció de menors soldats (programa que ha estat model per a altres països) i de desenvolupament. Ha estat Pèrit en menors soldats pel Tribunal especial per a Serra Lleona. En l'actualitat és Coordinador de la ONG DYES i autor del blog "Bajo el mango" de Mundo Negro digital, coautor del Blog “África no es un País” a El País, i col·laborador de Planeta Futuro dins el mateix diari i autor del llibre “Los hombres leopardo se están extinguiendo”, entre altres publicaciones.

Ajuda'ns a difondre la tasca de Cristianisme i Justícia    Col·labora