Temps i reflexió

Cristianisme i Justícia reivindica la necessitat d’una reflexió pausada en la seva campanya de Nadal

Analitzar adequadament la realitat requereix temps i reflexió. El centre d'estudis Cristianisme i Justícia presenta avui la seva campanya de Nadal, reivindicant la lentitud i la necessitat de comprendre el nostre món des d'una reflexió compartida, rigorosa i pausada.

Amb 40 anys de trajectòria i 225 quaderns publicats i distribuïts gratuïtament arreu, la tasca d'un centre com Cristianisme i Justícia segueix tenint sentit en el món dispers d'avui, i permet descentrar la mirada, dirigir-la a conflictes invisibilitzats, per oferir una anàlisi més acurada de la realitat.

Justament la campanya que avui comença i que es difon durant el mes de desembre, posa de relleu la dificultat de trobar espais de reflexió, mentre se'ns demana, al mateix temps, respondre amb immediatesa a les polèmiques que se succeeixen a les xarxes. Deixar de tenir por al silenci, posar en context allò que passa, i sobretot fer-ho en diàleg i en comunitat, ens ha de permetre comprendre millor el nostre món, des d'una mirada compromesa i transformadora.

Al llarg del mes de desembre, la campanya es difondrà a través de tres vídeos. El primer -un diàleg sobre la lentitud entre Sonia Herrera i Jorge Picó- es publica avui mateix.

Els Quaderns CJ responen a aquesta necessitat. Amb una distribució de prop de 50.000 exemplars, aborden qüestions fonamentals amb un format clar i amb voluntat divulgadora. Aquest any se n'han publicat cinc, i s'han ocupat de qüestions com la situació actual dels drets humans, la postveritat, o els escenaris postpandèmics que s'obren arran del xoc social, polític i econòmic que estem vivint darrerament.

Això no vol dir, però, apartar els ulls de l'actualitat, si no precisament dotar-nos d'elements que ens hi permetin respondre amb més rigor. Aquesta mirada a l'actualitat des de Cristianisme i Justícia, la trobareu al blog, un espai de trobada i diàleg entre la fe, la cultura i la justícia, fet des d'una comunitat de reflexió dinàmica i diversa, atenta a la realitat que ens envolta.

La principal font de finançament del centre, més del 90%, prové d'aportacions de particulars. Per col·laborar amb Cristianisme i Justícia podeu visitar aquest enllaç.