Una reflexió que ens (com)mou a la fraternitat

Imatge campanya Nadal
Cristianisme i Justícia reivindica l'acció fraternal davant la realitat que ens envolta, en la seva campanya de Nadal

La distància física s'ha convertit en distància emocional, cultural i simbòlica. Que la realitat ens mogui és símptoma d'una humanitat, de fraternitat i d'un instint innat de protecció a la vida. El centre d'estudis Cristianisme i Justícia presenta avui la seva campanya de Nadal, reivindicant l'acció fraternal davant la realitat que ens envolta.

Al llarg del mes de desembre, la campanya es difondrà a través de tres vídeos. El primer -Una reflexió que ens (com)mou a la FRATERNITAT- es publica avui mateix.

Amb més de 40 anys de trajectòria i 230 quaderns publicats i distribuïts gratuïtament arreu, la tasca d'un centre com Cristianisme i Justícia segueix tenint sentit en el món dispers d'avui, i permet descentrar la mirada, dirigir-la a conflictes invisibilitzats, per oferir una anàlisi més acurada de la realitat.

Els Quaderns CJ responen a aquesta necessitat. Amb una distribució de prop de 50.000 exemplars, aborden qüestions fonamentals amb un format clar i amb voluntat divulgadora. Aquest any se n'han publicat cinc, i s'han ocupat de qüestions com la situació actual dels drets humans, el reconeixement de les persones LGTBIQ+ en l'Església, el plor, la pobresa o el malbaratament alimentari.

Des de Cristianisme i Justícia també es promou una reflexió directa de l'actualitat a través del blog. Un espai de trobada i diàleg entre la fe, la cultura i la justícia, fet des d'una comunitat de reflexió dinàmica i diversa, atenta a la realitat que ens envolta.

Enguany també s'ha apostat per crear el primer Anuari de CJ. Un nou format que permet recopilar en un sol document el més destacat del que ha tingut lloc durant el 2022. Testimonis, entrevistes, reflexió i fins i tot un còmic, configuren aquest material que té per objectiu posar en valor la tasca del centre i mantenir obert un diàleg honest i sincer que promogui el bé comú.

La principal font de finançament del centre, més del 90%, prové d'aportacions de particulars. Cal dir que tot i l'increment dels costos del paper i la distribució, Cristianisme i Justícia ha seguit sempre duent a terme la seva missió. Malgrat tot, sense les aportacions d'aquelles persones que creuen en el projecte, res d'això seria possible. Per col·laborar amb Cristianisme i Justícia es pot fer a través d'aquest enllaç.