FacebookTwitterYoutubeInstagramTelegram

XII Premi de periodisme solidari Memorial Joan Gomis

El termini d’admissió de candidatures finalitza el 20 de juliol de 2017.

Joan Gomis Sanahuja (1927-2001) va ser president de Justícia i Pau de Barcelona de 1976 fins a la seva mort. També va presidir la Comissió General Justícia i Pau d’Espanya, Federació Catalana d’ONG per al Desenvolupament i la Federació Catalana d’ONG la Pau. Va ser un dels impulsors de la creació del Fons Català de Cooperació Desenvolupament, i en va ser vicepresident de 1986 al 1991.

Va participar en diverses missions de drets humans a Amèrica, Àsia i Àfrica. També va ser director de l’ICESB (Institut Catòlic d’Estudis Socials). El 1951 va ser un dels fundadors de la revista El Ciervo i va ser-ne subdirector fins el 1971. Va col·laborar en diversos mitjans de comunicació i va publicar llibres com Un jueu a Natzaret, León rugienteDesitjada Sumatra, La lluita pels drets humans i les Memòries cíviques. També va dedicar-se a la il·lustració gràfica i a la pintura. Entre altres distincions va rebre els premis Carles Cardó i Francesc Eiximenis de narrativa, el Serra i Moret d’assaig, i el Memorial Joan XXIII per la seva tasca a favor de la pau.

Per conmemorar la seva tasca, un any més, convoquem juntament amb Justícia i Pau, FundiPau, Mans Unides, Fundació Cultura de Pau, Facultat de Comunicació Blanquerna – Universitat Ramon Llull, i les revistes El Ciervo i Foc Nou i amb el suport econòmic del Fons Català de Cooperació, una nova edició d'aquest premi periodístic centrat en el compromís a favor de la solidaritat, la pau, els drets humans i l’entesa entre cultures i religions.

Podeu consultar les bases aquí.