És possible renovar la convivència

243
Papers
Data de publicació: 
Juliol 2018

Un grup de persones a les quals ens uneix l’espiritualitat de sant Ignasi i la preocupació per la justícia, convocades i acollides pels centres Cristianisme i Justícia (Barcelona) i EntreParéntesis (Madrid), ens hem trobat al llarg dels darrers mesos per a compartir el nostre sentir i la nostra visió sobre la situació a l’interior de Catalunya i en la seva relació amb el conjunt d’Espanya. Fruit d’aquestes trobades i d’aquest diàleg és aquest escrit que vol ajudar a un apropament des dels valors més profunds í íntims, un apropament que faci possible la (re)trobada amb l’altre.

Autor/a

Matemàtic i doctor en Filosofia. Ha estat director de Cristianisme i Justícia entre els anys 2014 i 2021, entitat de la qual segueix participant com a membre de l'àrea social. Actualment és professor d'IQS-Universitat Ramon Llull, on forma part de la Càtedra d'Ètica i Pensament Cristià. A Cristianisme i Justícia ha publicat el Quadern CJ 205 Fiscalitat justa, una lluita global.

Membre de l'àrea social de CJ. Professor titular de Relacions Internacionals de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna (Universitat Ramon Llull) i coordinador del grup de recerca GLOBALCODES. És membre de la Junta de Govern de l'Institut Català per la Pau (ICIP). Treballa sobre qüestions vinculades a la governança global, els conflictes, la pau i la seguretat, amb una mirada especialment centrada en el continent africà. Va ser cap de l'àrea social de CJ entre 2010 i 2020. Amb CJ ha publicat El shock pandèmic (Quadern nº 221), De la «tragèdia» al «miracle»? L’Àfrica subsahariana en el nou context multipolar (Quadern nº 193), Canvi d’època. Canvi de rumb? (amb Jesús Sanz) (Quadern nº 186) o Àfrica, el continent maltractat (Quadern nº 137).

Jesuïta. Va estudiar Enginyeria de Forests (ETSIM-Universitat de Lleida), es va llicenciar en Teologia Moral (Boston College) i es va doctorar en Teologia (Universitat Pontificia de Comillas) amb una tesi sobre la relació entre les ètiques ambientals i l'evolució del pensament social cristià. A la Universitat Pontificia Comillas ensenya diversos cursos sobre sostenibilitat, ètica i pensament social cristià. És també director de la Càtedra Hana i Franciso Ayala de Ciència, Tecnologia i Religió (Càtedra CTR) i col·labora amb l'equip de Cristianisme i Justícia, participant en el grup d'ètica i sostenibilitat. 

Jesuïta. Doctor en Economia (UB). Llicenciat en Teologia (FTC). Professor de Responsabilitat Social Corporativa (RSC) i d’Anàlisi Social a ESADE. És membre de l'equip de Cristianisme i Justícia.

Directora de la Fundació Migra Studium. Coordinadora del Servei Jesuïta a Migrants a Espanya. Llicenciada en Sociologia per la Universitat de Barcelona. Màster en Migracions Internacionals per l'IUEM-UnIversidad Pontificia Comillas

Advocada i experta en migracions i asil. Membre de l'equip coordinador del programa ÖDOS, d'acollida de dones africanes que migren amb nenes i nens a càrrec seu o embarassades. Membre del Consell Assessor i promotora de AMAE (Associació de Dones Afganeses a Espanya). Ha treballat en el sector Social de la Companyia de Jesús, tant en l'àrea de migracions com en el de cooperació internacional. La seva experiència abraça tant la defensa jurídica de casos concrets com la incidència política i social, les arribades, els processos posteriors d'integració i els retorns forçats al país de procedència. És membre del Patronat de la Fundació Lluís Espinal. 

 

Llicenciada en Psicologia, actualment realitza la seva tesi doctoral amb el disseny i validació d'un programa pilot d'atenció psicològica a refugiats per a facilitar processos de perdó i reconciliació. L'any 2016 va començar la seva docència a l'Institut Universitari d'Estudis sobre Migracions de la Universitat Pontificia Comillas. Actualment imparteix en aquesta universitat l'assignatura Aproximació psicosocial a les migracions internacionals. 

 

És professor d'Ètica, Filosofia política i Filosofia del Dret a la Universitat Loyola Andalucía. Llicenciat en Dret per la Universitat de Córdoba. Les seves línies d'investigació són: dret de resistència històric i actual, alternatives al paradigma modern economicista-instrumental-colonial, por i violència en les societats occidentals actuals, economia alternativa, pobresa i crisi de l'Estat social. És membre de l'equip de Cristianisme i Justícia. 

 

Vicepresidenta del Patronat des de 2012. Experta en màrqueting i comunicació, col·labora amb organitzacions socials, especialment en els àmbits de comunicació, captació de fons i relacions amb els mitjans.

Llicenciat i Màster en Direcció d'Empreses per ESADE. Soci director de l'agència Valores & Marketing. És un dels fundadors i ex president de l'Associació Espanyola de Fundraising (AEF), professor col·laborador del Departament de Marketing i de l'Institut d'Innovació Social d'ESADE. També és voluntari i patró en diferents organitzacions socials. 

Doctora en Dret. Es professora ordinària de Dret Internacional Públic, Relacions Internacionals i Dret de la Unió Europea a la Universitat Pontificia Comillas on ensenya també Dret d'Immigració i Asil. 

Ajuda'ns a difondre la tasca de Cristianisme i Justícia    Col·labora