FacebookTwitterYoutubeInstagramTelegram

“No qualsevol treball, sinó un treball decent”

La campanya va ser presentada el passat 1 de juny al Parlament de Catalunya.

El passat dijous 1 de juny va tenir lloc una presentació al Parlament de Catalunya de la campanya “No qualsevol treball, sinó un treball decent” a representants parlamentaris de la Comissió de Treball. Per part de la campanya hi van participar Pepe Rodado (delegació de pastoral obrera de la Diòcesis de Barcelona), Josep Maria Jubany (delegació de pastoral social), Míriam Feu (Caritas Diocesana de Barcelona), Ferran Pont (Justícia i Pau i SEDASE), Joan Martí (Mans Unides) i Xavi Casanovas (Cristianisme i Justícia).

La trobada va servir per presentar aquesta campanya que va començar el passat 7 d’octubre de 2016 en la qual un grup d’entitats d’església han volgut teixir una xarxa que reivindiqui la necessitat d’una treball digne i decent. Aquesta campanya proposa 9 punts de millora de les polítiques actuals relacionades amb el món del treball, entre els quals es troba la demanda d’un sistema de protecció social ben dissenyat, l’establiment de mecanismes que assegurin una renda mínima garantida així com un sou mínim de 1.000€ o obrir un debat sobre les possibilitats d’un repartiment més just del treball. La campanya té com a plataforma per donar-se a conèixer una web http://www.treballdecent.cat amb testimonis i tot el material relatiu a aquesta.

Als Parlamentaris se’ls va repartir un dossier que incorporava entre altres la nota que els Bisbes de la conferència episcopal tarraconense van fer amb motiu del dia mundial del treball decent i el Quadern CJ 198 “El treball: present i futur”. En un moment de la trobada al Parlament es va fer present la Consellera de Benestar Social, Dolors Bassa, a qui es va poder exposar les dificultats que està tenint la concreció de la Renda Garantida de Ciutadania recentment aprovada pel Parlament.

De la reunió en va sortir el compromís per part de la Comissió de Treball del Parlament de Catalunya de demanar una compareixença formal dins les reunions de la comissió amb l’objectiu de poder impulsar un manifest conjunt que sigui aprovat per la cambra catalana  en motiu del proper dia mundial pel treball decent.