FacebookTwitterYoutubeInstagramTelegram

El 2020 han col·laborat amb nosaltres 9.096 persones.
Aquest 2021 necessitem arribar als 10.000 col·laboradors. Només amb tu seguirem sostenint la nostra activitat. Col·labora amb CJ
 

Què ens queda d’Ignacio Ellacuría

200
Papers
Data de publicació: 
Novembre 2009

Es compleixen 20 anys de la mort d’Ignacio Ellacuría, cinc jesuïtes més, la cuinera i la seva filla, a l’UCA de San Salvador, a mans de l’exèrcit. Lluitador per la justícia i la pau a El Salvador, va ser dos anys després de la seva mort quan començà a fructificar la seva obra mitjançant uns acords de pau. Apòstol de la Teologia de l’Alliberament, treballà per acabar amb la injustícia estructural i predicà i practicà una teologia soteriològica, considerant els pobres com a lloc teològic. Des de la universitat impulsà l’anàlisi crítica de la societat. 

Autor/a

Doctor en Teologia (Centre Sèvres, París), Llicenciat en Història Contemporània i Director de la Càtedra d’Ètica i Pensament Cristià de l‘Institut Químic de Sarrià (IQS) de la Universitat Ramon Llull . Ha publicat amb Cristianisme i Justícia: “Cent anys de violència” (quadern 120, agost 2003), “El llegat d'Ingnacio Ellacuria” (quadern 86, novembre 1998) i “Teologia de la marginació” (quadern 46, maig 1994).

Ajuda'ns a difondre la tasca de Cristianisme i Justícia    Col·labora