El 2022 han col·laborat amb nosaltres 7.564 persones.
Comptem amb tu per seguir treballant en una reflexió que doti de sentit i convidi a una acció transformadora. Volem ser 8.000! Col·labora
 

Cristianisme beligerant amb la injustícia. Vint anys de Cristianisme i Justícia

100
Quadern
Data de publicació: 
Desembre 2000

Hem arribat al nostre número 100, i molt aviat es compliran 20 anys de l’encàrrec que la Companyia de Jesús, en crear-nos, ens va encomanar: “la reflexió sobre la fe cristiana des de la pràctica a favor de la justícia”. Desitjàvem celebrar tot això recollint una mena d’antologia de textos que resumís d’alguna manera el que hem volgut dir en aquests primers 100 quaderns. Amb tal motiu, vam fer una reunió! Una reunió a la que vam portar, rellegits, els quaderns i els papers d’aquests anys. Van ser, certament, unes hores d’agradables records... però ens vam adonar que no era possible embotir en 32 pàgines el que ha estat escrit al llarg de tant de temps. Per això vam acordar deixar-nos d’antologies i intentar, més aviat, dir la nostra fe i les nostres preses de posició davant els mil problemes actuals de la injustícia. Només a tall d’exemple posaríem alguns textos “antològics” d’aquí i d’allà. Vam encarregar la tasca a un dels assistents a la reunió, membre lúcid des de fa anys en els seminaris interns de l’equip. El resultat són les pàgines que segueixen. En elles ens sentim a gust i ben reflectits. Constitueixen una mena de mosaic ben travat, amb gairebé un centenar de referències a les nostres reflexions d’aquests anys. L’oferim als nostres lectors i amics amb tot l’agraïment.

Autor/a

Capellà de la diòcesi de Bilbao. Viu i comparteix la seva fe en el Regne fratern de Déu amb la comunitat cristiana d'Artxandape (Bilbao). Forma part de l'àrea teològica de Cristianisme i Justícia. Ha estat professor de teologia a la Facultat de Teologia de la Universitat de Deusto i al Centre Monsenyor Romero de la Universitat Centroamericana José Simeón Cañas (UCA), a San Salvador. Va pertànyer al Consell de redacció de la revista Iglesia Viva.

Ajuda'ns a difondre la tasca de Cristianisme i Justícia    Col·labora