El malbaratament d'aliments

228
Quadern
Data de publicació: 
Juny 2022

El viatge dels aliments fins a la nostra taula i fins a la galleda de les escombraries (si no ens els mengem), ja no passa de manera aïllada. Hem d’entendre que la nostra relació amb el menjar i el malbaratament d’aliments afecta la vida de les persones en el nostre planeta tant les que passen gana com a les que ens enverinem amb el que llancem. És, per això, que malbaratar aliments adquireix la categoria de sacrilegi i el posar-hi solució esdevé una qüestió que afecta no només l’economia i la salut sinó també la vida religiosa i espiritual. Així ens ho explica aquest quadern. Els autors són membres del projecte Higher Education for Social Transformation (HEST), promogut per la Conferència de provincials jesuïtes d’Europa (JCEP) i la xarxa Kircher Network. 

Autor/a

Enginyer Industrial per la Universitat de Màlaga i Doctor en Enginyeria Industrial per la Universitat Pontificia Comillas. En l'actualitat, es dedica a la docència d'Ètica Professional, Lideratge i Sostenibilitat a la Universitat Comillas, i a la investigació en Transició Energètica a l'Institut d'Investigació Tecnològica (IIT) de la mateixa universitat. A més, coordina la Càtedra d'Energia i Pobresa i col·labora amb la Càtedra BP d'Energia i Sostenibilitat i la Càtedra Rafael Mariño de Noves Tecnologies. 

Jesuïta. Va estudiar Enginyeria de Forests (ETSIM-Universitat de Lleida), es va llicenciar en Teologia Moral (Boston College) i es va doctorar en Teologia (Universitat Pontificia de Comillas) amb una tesi sobre la relació entre les ètiques ambientals i l'evolució del pensament social cristià. A la Universitat Pontificia Comillas ensenya diversos cursos sobre sostenibilitat, ètica i pensament social cristià. És també director de la Càtedra Hana i Franciso Ayala de Ciència, Tecnologia i Religió (Càtedra CTR) i col·labora amb l'equip de Cristianisme i Justícia, participant en el grup d'ètica i sostenibilitat. 

Ajuda'ns a difondre la tasca de Cristianisme i Justícia    Col·labora