dies
hores
minuts
segons
El 2021 han col·laborat amb nosaltres 8.360 persones.
Comptem amb tu per seguir treballant en una reflexió que doti de sentit i convidi a una acció transformadora. Volem ser 10.000! Col·labora
 

«Un de tants» (Fl 2,7)

95
EIDES
Data de publicació: 
Maig 2021

El cristianisme, que és seguiment de Crist, consisteix en una vida, tota, convertida en un veritable culte. I no es redueix als actes pròpiament religiosos, com la pregària o els sagraments, sinó que tota l’existència del cristià s’ha de convertir en un manera de viure per a Déu. La secularitat, entesa com la condició humana i mundana de la nostra vida, és la substància del viure cristià. Per a prendre consciència d’això, dues contemplacions ignasianes (la de la vida oculta de Jesús i la Contemplació per aconseguir amor) ens hi poden ajudar: contemplant els anys de vida normal i corrent de Jesús contemplem una manera simplement humana de viure oberta al Pare enmig de la gent; en la Contemplació per assolir amor disposem d’una mistagògia per viure l’opacitat del que és humà i mundà amb tota la riquesa mística de la humanitat de Crist. Viure aquestes dues meditacions coma una de sola, és el que ens proposa aquest quadern.

Autor/a

Jesuïta. Teòleg. Membre de l'àrea d'espiritualitat EIDES de Cristianisme i Justíca. Estudia l’espiritualitat a partir de la inserció en un medi popular i en l’acció social que desenvolupa a Cornellà del Llobregat (Barcelona). Ha escrit diversos quaderns en aquesta col·lecció. Entre les seves publicacions destaquen també: El Pelegrí (1998) (edició i comentari de l'Autobiografia de sant Ignasi), Dios, la amistad y los pobres (2007) i Una manera de estar en el mundo. Relectura de los Ejercicios Espirituales de san Ignacio de Loyola (2020). 

Ajuda'ns a difondre la tasca de Cristianisme i Justícia    Col·labora