Despertem! Propostes per a un humanisme descentrat

209
Quadern
Data de publicació: 
Juny 2018

Jorge Riechmann, parla del segle XXI com el “Segle de la Gran Prova”, un segle on ens hi podem jugar el futur del planeta i la supervivència com a espècie. Davant d’això, des de la filosofia, la teologia i l’ecofeminisme,  els autors es plantegen si és possible endegar un curs civilitzador diferent, que cerqui altres metes i fomenti uns altres valors: acollir l’estrany, tenir cura del que és fràgil, fer les paus amb la natura i acceptar-nos  com els éssers vulnerables  i mortals que som.

Autor/a

Jorge Riechmann poeta, traductor, assagista, matemàtic, filòsof, ecologista i doctor en Ciències Polítiques. Professor titular de Filosofia Moral a la Universitat Autònoma de Madrid. Des del 2013 coordina el Grup d’Investigació Transdisciplinari sobre Transicions Socioecològiques.

Jesuïta. Membre de l’Àrea Teològica de Cristianisme i Justícia . Entre les seves obres, cal esmentar La humanidad nueva. Ensayo  de cristología  (1974); Acceso a Jesús (1979) o Proyecto de hermano, Visión creyente del hombre (1989). Els seus darrers llibres son El rostro humano de Dios (2008), Otro mundo es posible... desde Jesús (2009) i Herejías del catolicismo actual (2013). Cristianisme i Justícia ha reeditat recentment (2018) la seva obra Vicarios de Cristo: los pobresÉs autor de nombrosos quaderns publicats en aquesta col·lecció. 

Carmen Magallón, directora de la Fundació SIP (Seminari d’Investigació per a la Pau), Centre Pignatelli, Saragossa, i presidenta de WILPF Espanya (Women’s International League for Peace and Freedom).

Ajuda'ns a difondre la tasca de Cristianisme i Justícia    Col·labora