FacebookTwitterYoutubeGoogle PlusInstagramTelegram

Què passa a l'Església?

153
Quadern
Data de publicació: 
Febrer 2008

Des de fa anys s’ha anat instal·lanten la consciència de la nostra societat la convicció que una profunda crisi afecta l’Església catòlica. Per a uns, això vindria a confirmar la fi del cristianisme. Per a d’altres, seria el que hom ha anat qualificant com “hivern eclesial” (K. Rahner), “retorn als baluards”1, cop d’estat dels anomenats “teocons”, o, reprenent una castissa expressió teresiana, “tiempos recios”.

Autor/a

Jesuïta. Membre de l’Àrea Teològica de Cristianisme i Justícia . Entre les seves obres, cal esmentar La humanidad nueva. Ensayo  de cristología  (1974); Acceso a Jesús (1979); Clamor del Reino (1982) o Proyecto de hermano, Visión creyente del hombre (1989). Els seus darrers llibres son El rostro humano de Dios (2008), Otro mundo es posible... desde Jesús (2009) i Herejías del catolicismo actual (2013). Escriu habitualment al diari "La Vanguardia". Autor de nombrosos quaderns de Cristianisme i Justícia.

Jesuïta. Doctor en teologia. Professor a la Facultat de Teologia de Catalunya, a l’Institut de Teologia Fonamental i a l’Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona. Col·labora com a professor visitant a la Universitat Centreamericana de El Salvador (UCA). Ha publicat amb Cristianisme i Justícia " Les preguntes que portem dins" (quadern 160, abril 2009). És director de la revista Selecciones de Teología i membre de l’àrea teològica de Cristianisme i Justícia.

Jesuïta. Teòleg. Especialista en espiritualitat ignasiana. Estudia l’espiritualitat a partir de la inserció en un medi popular i en l’acció social. Entre les seves publicacions: “Dios, la amistad y los pobres” (Sal Terrae). “Ignasi de Loiola, seglars i jesuïtes” (EIDES, n. 48)

Jesuïta. Teòleg i professor de Nou Testament a la Facultat de Teologia de Catalunya i a la UCA de San Salvador. Ha escrit per a Cristianisme i Justícia “Resistència i esperança cristianes en un món injust” (quadern 165, febrer 2010),  “Què passa a l'Església?” (quadern 153, abril 2008) i “Jesús, Judes, Da Vinci...” (quadern 142, agost 2006). És membre de l'equip de Cristianisme i Justícia.

Ajuda'ns a difondre la tasca de Cristianisme i Justícia    Col·labora