FacebookTwitterYoutubeGoogle PlusInstagram

Les mines del rei Leopold

184
Quadern
Data de publicació: 
Juny 2013

Empreses, militars, polítics, ONG … i, al centre de tot, la població sofrent. Aquests són els principals actors d'un drama quotidià que es viu a la RDC des de fa dècades, però que s'ha agreujat per la demanda de determinats minerals dels quals el subsol africà n'és especialment ric. El quadern ens apropa a la complexitat d'un problema que posa al descobert totes les contradiccions de la globalització. 

Autor/a

Màster en Drets Humans i en Dret Internacional Humanitari. Actualment és responsable d'incidència política dins del Jesuit European Social Center (JESC) a Brussel·les on dirigeix un projecte sobre la responsabilitat social de les empreses mineres a l'Àfrica.

Jesuïta. Doctor en Economia (UB). Llicenciat en Teologia (FTC). Professor de Responsabilitat Social Corporativa i d’Anàlisi Social a ESADE. Estudia la contribució d’empreses i ONG al desenvolupament, especialment a Amèrica Central i Àfrica Subsahariana. Col·labora puntualment al diari La Vanguardia. Ha publicat amb Cristianisme i Justícia "La Globalització" (quadern 103, desembre 2000) i "El jove, el guru i l’ocell" (quadern 162, juliol 2009). És membre de l'equip de Cristianisme i Justícia.

Ajuda'ns a difondre la tasca de Cristianisme i Justícia    Col·labora